Koppling till serviceapp är ej aktiverad. Inga ärenden kommer skapas i appen. Aktivera här

Lär dig mer om
Salana fastigheter

Salana Fastighets AB

Salana Fastighets AB grundades 1847 under namnet Salanders Fabriks AB som då var verksam inom textilfärgeri. Salanders gick vidare till egen textilproduktion och hade under sina glansdagar över 250 anställda i fabriken samt butiker över hela norden och säljkontor i USA och England. De lokaler som huserade verksamheten ligger till grund för det fastighetsbolag som existerar idag.

01
/

2007 bytte vi namn till Salana Fastighets AB (SAFAB) och startade en mer renodlad fastighetsverksamhet. 2009 bildades dottebolaget Salana i Åhus AB med ytterligare 140 lägenheter. 2011 förvärvades Sandhammaren AB i Tomelilla och beståndet ökade med ytterligare 160 lägenheter och dotterbolaget Salana Österlen AB skapas. 2013 & 2014 förvärvades HP-Holdings fastigheter i Simrishamn med omnejd och Salana har totalt över 700 lägenheter i beståndet.

Salanakoncernen är idag främst inriktade på långsiktigt ägande och förvaltning av det egna fastighetsbeståndet. Företaget är idag ett av de största privata fastighetsägarna på Österlen med ett 60 tal fastigheter med över 700 lägenheter och 120 lokaler.

All förvaltning sköts av egen personal från förvaltare till fastighetsservice.